Praha Jeruzalém

Izraelský představitel potvrdil, že Mossad poskytl Británii informace o výrobních závodech Hizballáhu na okraji Londýna.

Autor: Ben Ariel, 11.6.2019 5:53

Izraelský představitel potvrdil, že to byl Mossad, který před několika lety poskytl britské zpravodajské službě informace o výrobních závodech Hizballáhu na okraji Londýna. 

Telegraph v neděli oznámil, že libanonská teroristická skupina plánovala v Londýně rozsáhlou teroristickou akci a shromáždila tam za tím účelem velké množství výbušného materiálu.

Podle této zprávy, 30. září 2015 britské úřady, včetně MI5 a londýnské policie, jednaly na základě informací cizí vlády a odhalily v severozápadním Londýně rozsáhlé teroristické spiknutí napojené na Hizballáh.

Pár měsíců poté, co byla podepsána íránská jaderná dohoda – jejíž součástí Británie byla – britské úřady objevily tři tuny dusičnanu amonného, ​​které byly ukryty ve třech podnicích a jednom bytě v severozápadním Londýně. Toto se stalo během zásahů MI5 a po jejím předchozím měsíčním vyšetřování.

Při zásazích byl zatčen podezřelý čtyřicetiletý muž a později byl bez dalšího vysvětlení propuštěn. Skutek měl všechny znaky „organizovaného terorismu“, řekl jeden z představitelů pro The Telegraph, a dodal, že materiál na výrobu bomb mohl nadělat „spoustu škod“.

Podle izraelského představitele, kterého Kan News citovaly, od zveřejnění těchto informací převedl Hizballáh svou výrobní činnost do dalších zemí. Ty izraelská zpravodajská služba také informovala.

12.06.2019 06:25 Daniel Žingor228Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News