Praha Jeruzalém

Izraelská armáda oznámila, že zatkla v pásmu Gazy skupinu pašeráků, kteří na trajektech pašovali z Egypta materiál na výrobu raket.

Od: World Israel News, 7. června 2019

V pátek IDF zveřejnila video ukazující zásah, při kterém zadržuje čtyři Palestince přebíhající do Egypta, aby odtud do pásma Gazy po moři přivezli komponenty na výrobu raket.

Operace řízená Hamasem se snažila o propašování materiálů jako je sklolaminát pomocí lodí, což by umožnilo vyhnout se kontrolám, které jsou na pozemních přechodech.

Zatímco IDF tyto čtyři pašeráky zatkla už v polovině května, až tento týden uvolnila informace pro veřejnost. Tyto záběry byly zveřejněny ve čtvrtek večer.

Podle IDF vyšetřování Shin Bet odhalilo, že pašeráci zamýšleli předat 24 sudů sklolaminátu operativcům Hamasu, aby je mohli použít k výrobě raket.

Kromě jiných trestných činů byli zatčení operativci Hamasu obviněni ze spiknutí za účelem vraždy a terorismu a pokusu o poskytování služeb teroristické organizaci.

Jako součást strategie zničit židovský stát Hamas a Palestinský islámský džihád odpalují z pásma Gazy na izraelské civilní cíle salvy raket.

V květnu tyto dvě palestinské teroristické skupiny odpálily na Izrael přes 700 raket a zabily čtyři lidi.

09.06.2019 04:46 Daniel Žingor180Zdroj: World Israel News

Klíčová slova