Praha Jeruzalém

Dvir, student 12. ročníku ješivy, inicioval pochod na podporu rodinných hodnot ve stejný den jako homosexuální průvod Jeruzalémem.

Autor: Shimon Cohen, 30.05.2019 22:56

Pochod gay komunity Pride Parade se bude konat příští čtvrtek, přesně ode dneška za týden. Bude to poprvé, kdy tento průvod v Jeruzalémě bude předcházet stejnou akci v Tel Avivu.

Arutz Sheva hovořil s Dvirem, studentem 12. ročníku ješivy Zora’im, který spolu s přáteli zahajuje shromáždění na podporu rodinných hodnot, které se bude konat také příští čtvrtek na náměstí Nejvyššího soudu v Jeruzalémě.

Dvir řekl, že myšlenka na jeho akci vznikla ve světle opakovaných pochodů v Jeruzalémě a v Izraeli obecně. „Myšlenka se zrodila z toho, že jsme vyrůstali na hodnotách Tóry. Podle našich hodnot vidíme tyto věci jako nepřijatelné. Měli jsme zapotřebí zdůraznit ten rozdíl oproti tomu, co dnes bývá propagováno na Pride Parade. Vznikla tedy myšlenka na uspořádání shromáždění na podporu rodiny, pod záštitou našich rabínů.“

K dnešnímu dni podepsala výzvu k účasti na pochodu už řada rabínů, včetně rabi Tzfania Droriho, rabi Tzvi Taua, rabi Aryeha Sterna, rabi Shmuele Eliyahua, rabi Davida Pendela, rabi Yigala Levinsteina a dalších.

Dvir zdůrazňuje, že tento pochod je určen nejen pro studenty středních škol, ale i pro každého, kdo věří v rodinné hodnoty, mladé i staré. Dvir objasnil, že volba náměstí Nejvyššího soudu jako místa konání není dána jen touhu protestovat proti jeho rozhodnutí, ale je to prostě velký a otevřený prostor, kudy homosexuální pochod nepůjde.

Dvir pracuje bez oficiálního vedení, ale spíš rekrutuje mládež, která organizuje podporu široké veřejnosti, a to jak ve prospěch organizace samotné, tak i pro propagaci akce. Prozatím distribuují letáky v ješivách, na středních školách a v místních komunitách. Dvir hledá po další podporu a pomoc (054-7621557).

31.05.2019 06:43 Daniel Žingor167Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova