Praha Jeruzalém

Židovští návštěvníci nejsvatějších míst judaismu protestují proti tomu, že policie nadále navzdory rozhodnutí soudu umožňuje Arabům hrát na Chrámové hoře míčové hry.

Od: Arutz Sheva, 25.4.2019 16:01

Skupina Židů, která sedmého dne Pesachu vystoupala na Chrámovou horu, si všimla, že si tady arabské děti v rozporu s rozhodnutím Nejvyššího soudu hrají s míčem.

Skupina Židů požádala policisty, kteří ji doprovázeli, aby v souladu s výše uvedeným rozsudkem Vrchního soudu míč zabavili a hru zastavili, ale policie jejich žádost ignorovala a umožnila ve hře pokračovat.

V jednom okamžiku, kdy si arabský chlapec hrál s míčem v těsné blízkosti skupiny Židů, se skupina zastavila a znovu požadovala, aby policie míč zabavila. Jeden z policistů míč zabavil, ale zaměstnanec Waqf, který byl v této oblasti přítomen, požadoval, aby policista míč dítěti vrátil. Ten to, navzdory protestům skupiny imigrantů, udělal.

„Policie zapomíná, že Waqf je na Chrámové hoře jen orgán bez autority a že Stát Izrael je jejím vládcem,“ řekl Bentzi Gopstein, šéf organizace Lehava, který také vstoupil na Chrámovou horu. „Waqf musí být z Chrámové hory vyhozena a čím dřív, tím líp.“

Hnutí Návrat na Chrámovou horu uvádí: „Policie znovu už nepočítaně ignoruje soud, který zakazuje míčové hry na Chrámové hoře. Nastal čas, aby bylo policiji řečeno, že musí na Chrámové hoře vymáhat izraelské zákony a jednat energicky a rozhodně proti těm, kteří ji znesvěcují.“

26.04.2019 05:58 Daniel Žingor179Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova