Praha Jeruzalém

Netanjahu: Když je v sázce bezpečnost Izraele, budeme jednat se vší silou.

Autor: Hezki Baruch, 15.4.2019 3:06

Premiér a ministr obrany Benjamin Netanjahu a jeho manželka Sára se v neděli večer zúčastnili akce, aby pozdravili pozůstalé rodin padlých vojáků IDF v Jeruzalémském mezinárodním kongresovém centru.

„Pouze pokud budeme stát jako opevněná zeď proti těm, kteří v době úzkosti hledají jak zaútočit na naše nemocné a jsou pro to ochotni podstupovat osobní nebezpečí, můžeme – s pomocí B…ží – zajistit věčnost Izraele,“ řekl Netanjahu.

„Jsme odhodláni bránit naši zem – dokonce i tváří v tvář našim největším, úhlavním nepřátelům, kteří si naši destrukci zapisují na své štíty. Nejsme odrazeni bojem, protože víme, že bojujeme proti těm, kteří nám usilují o život. Náš duch je silný, naše síla je vytrvalá,“ pokračoval.

Premiér zdůraznil: „Nespěcháme do bitvy. Kdo jako my ví, jak hrozná je cena války? Ať nás ale nikdo nechápe špatně – když je v sázce bezpečnost Izraele, jednáme se vší silou. Ten, kdo nás vystavuje nebezpečí, ocitá se v mnohem větším nebezpečí.“

„Budeme i nadále jednat na všech frontách, včetně severu, protože nejsme připraveni nikomu dovolit, aby nabyl na síle a ohrozil stát Izrael. Síla je zárukou naší existence a je to základní a klíčová podmínka pro dosažení míru s našimi sousedy,“ uzavřel Netanjahu.

15.04.2019 04:22 Daniel Žingor145Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova