Praha Jeruzalém

Po dokončení vyšetřování útoku zápalnou bombou otevře policejní velitel svatá místa zítra ráno.

Od: Arutz Sheva, 12.3.2019 19:47

Po posouzení situace generálmajorem Doronem Yedidem velitelem Jeruzalémské městské policie a schůzce, která se k ní v úterý večer konala, vydal okresní velitel rozkaz, aby Chrámová hora byla pro věřící a návštěvníky otevřena zítra ráno.

V rámci policejního vyšetřování bombového útoku na na policejní stanovištěi byli zadrženi dva arabští mladíci. Zítra budou předáni soudu, aby rozhodl o prodloužení jejich vazby.

K incidentu došlo kolem 13. hodiny, kdy se k policejnímu stanovišti na Chrámové hoře přiblížilo větší množství podezřelých a vhodili na stanici Molotovův koktejl. Policie na místě podezřelé zatkla. Policejní stanoviště bylo poškozeno a policista byl nadýcháním se kouře lehce poraněn a evakuován do nemocnice.

Velitel Jeruzalémského okresu, generálmajor Doron Yedid, nařídil vykázání všech lidí z Chrámové hory a uzavření místa, aby mohlo proběhnout vyšetřování a hledání případných dalších zbraní.

Během prohlídek na Chrámové hoře našla policie na několika různých místech kontejnery s hořlavými materiály a také pyrotechniku a Molotovovy koktejly.

13.03.2019 03:27 Daniel Žingor210Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova