Praha Jeruzalém

Izraelská dívka, znásilněná a zavražděná minulý týden, napsala krátce před svou smrtí báseň, kde vyznávala naději na mír.

Od: Arutz Sheva, 11.2.2019 8:52

V pondělí byla zveřejněna báseň, kterou před svou smrtí napsala 19letá Ori Anesbacherová zavražděná poblíž centra mládeže v Jeruzalémě, kde jako izraelský národní dobrovolník pracovala.

Ansbacherová, rodačka z izraelského města Tekoa, jižně od Jeruzaléma, absolvovala civilní službu jako náhradu vůči vojenské povinnosti. Ansbacherová pracovala v centru Yaelim pro ohroženou mládež v jižním Jeruzalémě.

Po skončení pracovní doby Ansbacherová často trávila čas sama v nedalekém lese Ein Yael, kde psala poezii.

Jedna z posledních básní, kterou Ansbacherová napsal, byla nalezena v centru Yaelim a Kan ji později vydala.

Část její básně zní takto: „Udělej to tak, aby tvůj svět byl světem míru. Pamatuj na to, že jsi panna, na tu sladkost, který jsi měla předtím, než tě srazili dolů, obnov se, znovu oživ tu pannu a vytvoř si svět, svět míru.“

Ansbacherová byla nezvěstná od čtvrtečního rána a její pozůstatky byly objeveny večer přibližně v 19:00. Její tělo bylo nalezeno nahé nahé v lese Ein Yael, s několika bodnými ranami v hrudi.

Izraelské bezpečnostní síly později zatkly Arafata Arafiu, 29letého palestinského Araba z Hebronu, který s nožem nelegálně vstoupil do Jeruzaléma.

Arafia později přiznal, že Ansbacherovou znásilnil a zavraždil a celý čin policii popsal.

Agentura pro vnitřní bezpečnost Shin Bet v neděli uvedla, že na základě výroků Arafii je vražda považována za nacionalisticky motivovaný teroristický čin.

11.02.2019 17:12 Daniel Žingor275Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova