Praha Jeruzalém

Izraelský vyslanec v OSN vyzývá Radu bezpečnosti, aby odsoudila brutální vraždu 19-ti leté Ori Ansbacherové.

Autor: Hezki Baruch, 10.2.2019 3:26

Po vraždě 19-ti leté Ori Ansbacherové velvyslanec Izraele v OSN, Danny Danon, vyzval k naléhavému setkání s vyslancem Rovníkové Guineje v Organizaci spojených národů Anatoliem Ndongem Mbaou, který v současné době zastává pozici prezidenta Rady bezpečnosti OSN a požadoval, aby Rada veřejně odsoudila teroristický útok v Jeruzalémě.

„Ticho Rady bezpečnosti nepomáhá v boji proti terorismu, ale pouze umožňuje, aby vlny nenávisti nekontrolovaně rostly. Zatímco toto ticho pokračuje, PA drží svou politiku placení rent teroristům, dál podněcuje svou mládež a mezitím byla v Izraeli brutálně zavražděna 19-ti letá dívka,“ řekl Danon.

Rada bezpečnosti má odpovědnost a morální povinnost jasně odsoudit tuto barbarskou vraždu a rozhodně se postavit proti kultuře teroru Palestinské samosprávy, té kultuře, která podkopává stabilitu v regionu a ničí nevinné životy,“ dodal.

Za vraždu Ansbacherové byl v pátek večer zatčen Arab z Hebronu. Tělo Ansbacherové bylo ve čtvrtek večer nalezeno v oblasti Ein Yael vedle biblické zoologické zahrady v Jeruzalémě.

Podezřelý byl zadržen v mešitě v Al-Bireh, arabské vesnici sousedící s Ramalláhem. Úřady tuto lokalitu určily na základě forenzních důkazů shromážděných policií a Shin Bet na místě činu.

10.02.2019 06:52 Daniel Žingor201Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova