Praha Jeruzalém

Statistické zprávy o vývoji židovské populace v Judsku a Samaří jsou v tisku, vydány budou koncem ledna.

Autor: Sharona Eshet-Kohen, 28.1.2019 19:22

V lednu jako už každý rok během posledních devíti let zveřejňuje bývalý člen Knessetu Yaakov „Ketzaleh“ Katz Statistickou zprávu o vývoji židovské populace v Judsku a Samaří v Izraeli založené na registru obyvatel izraelského Ministerstva vnitra. Zpráva odhaluje obrovský populační růst během posledních deseti let, v současné době dosahuje populace v regionu téměř půl milionu židovských obyvatel.

Surová data roku 2018 již byla zpracována a populace rozepsána na města (celkem 127) a regionální bloky (celkem 11) a zahrnuje porovnání s každým městem či regionálním uskupením s předchozími roky. Zpráva je v současné době ve fázi výroby a bude vydána koncem ledna.

Zpráva ukazuje 20,56% nárůst Židů žijících v Judeji a Samaří během posledních 5 let, nebo absolutní nárůst o 76,614 lidí.

Bet El Institutions nabízí kompletní zprávu zdarma ve formátu PDF po registraci na jejich mailing listu na WestBankJewishPopulationStats.com. Od května roku 2018 dostávají ti, kteří se přihlásí na jejich mailing list i měsíční e-mailový zpravodaj.

Tento zpravodaj shromažďuje informace, myšlenky a výroky globálních vůdců, kteří podporují závěr, že řešení dvou států kvůli obrovskému populačnímu růstu židovských komunit na Západním břehu již není životaschopné.

Kliknutím sem se můžete přihlásit k odběru Zprávy o statistice židovské populace nebo k odběru dalších e-mailových seznamů nabízených institucemi Bet El.

29.01.2019 05:46 Daniel Žingor190Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova