Praha Jeruzalém

Rusko uvádí, že byli izraelskými údery zabiti čtyři syrští vojáci, zatímco skupina pozorovatelů uvádí celkem 11 lidí, kteří při útoku zahynuli.

Autor: David Rosenberg, 21.1.2019 8:50

Celkem bylo při izraelských náletech na Sýrii v noci na dnešek zabito 11 lidí, prohlásila skupina pozorovatelů v pondělí ráno.

Izraelské stíhací letouny zasáhly řadu íránských pozic v Sýrii, informovala IDF v pondělí ráno v reakci na nedělní odpálení rakety země-země iránskými síly Quds, operujícími na území Sýrie.

Cíle izraelských úderů zahrnovaly íránské zbrojní sklady, iránské zpravodajské centrum a vojenský výcvikový tábor používaný íránskými sílami v Sýrii. Izraelské údery se také zaměřily na několik syrských raketových baterií typu „země-vzduch“.

Podle britské organizace na ochranu lidských práv sídlící v Sýrii a nevládní organizace anti-Assad, bylo při izraelských útocích zabito celkem 11 lidí.

Z 11 zabitých lidí byli dva Syřané, tvrdí SOHR.

„Izraelské údery zaměřené na íránské a syrské vojenské pozice na jih od Damašku zabily nejméně 11 bojovníků včetně dvou Syřanů,“ řekl šéf SOHR Rami Abdel Rahman.

Ruská armáda tvrdí, že byli při útoku zabiti čtyři Syřané a šest dalších bylo zraněno. Nespecifikovala ovšem, kolik bylo při úderech zabito Íránců.

Izraelské útoky zahrnovaly jak letecké údery, tak i raketami dlouhého dosahu, tvrdí Rusko a dodává, že Sýrská protivzdušná obrana sestřelila více než 30 izraelských raket.

21.01.2019 09:42 Daniel Žingor186Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova