Praha Jeruzalém

Íránský nejvyšší vojenský velitel nazval Netanjahuovo varování, aby rychle vypadli ze Sýrie, „vtipem“.

Od: World Israel News; 16. ledna 2019

Írán bude udržovat své vojenské síly v Sýrii, deklaroval nejvyšší vojenský velitel Íránu v reakci na varování předsedy vlády Benjamina Netanjahua: „rychle odsud vypadněte“.

„Íránská islámská republika bude v Sýrii držet své vojenské poradce, Revoluční gardy a jejich zbraně,“ uvedl generálmajor Mohammad Ali Jafari, vrchní velitel islámského revolučního gardového sboru pro agenturu ISNA .

Netanjahu v neděli potvrdil syrské zprávy o bombardování IDF během víkendu. „Během posledních 36 hodin izraelské letectvo napadlo íránské sklady s íránskými zbraněmi na mezinárodním letišti v Damašku,“ potvrdil.

V úterý, při ceremoniálu uvedení nového náčelníka generálního štábu IDF Aviva Kochaviho, mluvil Netanjahu o „hlavním faktoru, kterému čelíme: Írán a jeho teroristické pobočky. Reagovali jsme zodpovědně a s uvážením, abychom zastavili ty, kteří nás chtějí zasáhnout, tak, aby nezesílili.“

S odvoláním na zakotvení Íránu v Sýrii řekl: „Říkám vám, rychle odsud vypadněte. My nepřestaneme útočit.“

„K obraně našeho národního domova potřebujeme střízlivý pohled, připravenou vojenskou sílu, ochotu tuto sílu použít, diskrétnost a odhodlání,“ potvrdil Kochavi.

Jafari nazval Netanjahuovo varování „vtipem“ a dodal, že Izraelci „tahají lva za ocas“, informovala ISNA.

„Měli byste se bát dne, kdy naše přesně řízené střely zarachtí a dopadnou na vaše hlavy,“ řekl vedoucí představitel IRGC.

17.01.2019 00:51 Daniel Žingor197Zdroj: World Israel News

Klíčová slova