Praha Jeruzalém

Dodržení dne odpočinku je pro Omera Adam důležitější, než, aby ho slyšely miliony lidí.

Autor: Batya Jerenberg, World Israel News,  10. ledna 2019

Omer Adam, izraelský zpěvák narozený v USA, odmítl z náboženských důvodů vystoupit v květnu na festivalu EurovisionSong v Tel Avivu.

25-letý umělec, který ve své hudbě spojuje prvky Middle Eastern (Mizrachi) a západního popu, byl pozván, aby vystoupil na jednom z koncertů naplánovaných během pětidenní hudební akce v Tel Avivu.

Ačkoli se podle publicistů Adam navenek nábožensky nijak neprojevuje, odřekl koncert, protože by musel porušit šabat.

„Omer Adam byl požádán, aby se podílel na uměleckém představení Eurovize 2019. Po setkání s oběmi stranami se Omer, vzhledem k tomu, že se v sobotu koná generální zkouška, rozhodl akce nezúčastnit a to navzdory tomu, že to pro něj byla veliká pocta a z celého srdce za pozvání děkuje, „řekl publicista Ofer Menachem ve svém prohlášení.

Adam je v Izraeli rychle vycházející hvězdou lámající rekordy v rychlosti vyprodávání svých koncertů. Také vyprodal březnové koncertní turné v USA, přestože byl nucen ho zrušit kvůli vízovým problémům některých členů svého týmu.

Adamova rodina, rodilí Izraelci, se vrátila do Izraele, když byl dítě. Jeho talent byl veřejnosti rozpoznán v roce 2009, kdy soutěžil v izraelské verzi „A Star is Born.“ Ačkoli byl nucen v půli sezóny odstoupit, když bylo zjištěno, že nemá ani 16 let – jeho zpěvácká kariéra tím ovšem okamžitě odstartovala.

Od té doby vydal čtyři alba a s jeho nejprodávanější písní Shnei Mesuga’im („Two Crazy People“) získal v roce 2018 titul „Zpěvák roku“.

10.01.2019 20:04 Daniel Žingor208Zdroj: World Israel News

Klíčová slova