Praha Jeruzalém

Zpráva: Vysoký představitel PA se setkal s šéfem Shin Bet a diskutovali o způsobech, jak ukončit teroristické útoky v Judeji a Samaří.

Autor: Elad Benari, 18.12.2018 00:10

Vrcholný představitel Palestinské samosprávy (PA) Husajn al-Sheikh se v pondělí sešel s ředitelem izraelské bezpečnostní agentury (Shin Bet), Nadavem Argamanem a vedoucími představiteli obrany, aby diskutovali o způsobech, jak snížit napětí v Judeji a Samaří, informovaly Kan 11 News. .

Podle palestinských arabských zdrojů předseda PA Mahmúd Abbás pověřil bezpečnostní složky PA, aby udržovaly bezpečnostní koordinaci s Izraelem.

Zpráva dále uvádí, že se na pokusech o ukončení teroristických útoků v Judeji a Samaří podílejí Jordánsko a Egypt. Tyto útoky, se podle všech zjištění, dějí pod taktovkou Hamásu v Gaze.

Zdroje PA tvrdily, že Abbás jako podmínku pro uklidnění v těchto oblastech požadoval ukončení demolic domů teroristů.

Předseda PA má v úterý navštívit Amman, kde se setká s jordánským králem Abdalláhem II, aby spolu diskutovali o situaci v Judsku a Samaří.

Minulý týden Abbás nařídil znovu vystavět dům teroristy, který zavraždil Ronena Lubarskyho. Ten byl zdemolován v pátek v noci.

O den dříve, bezpečnostní síly PA napadly demonstranty Hamasu v Hebronu a mlátili je obušky.

Navzdory pátečnímu zásahu proti Hamasu však frakce M. Abbáse Fatah vyzdvihla teroristy Hamasu, kteří byli dříve během dne zatčeni nebo zastřeleni IDF.

18.12.2018 06:15 Daniel Žingor161Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova