Praha Jeruzalém

Matka mladé těhotné ženy zraněné při útoku z Ofry říká, že její novorozený vnuk po nuceném porodu „potřebuje hodně modliteb“.

Autor: Yoni Kempinski, 10.12.2018 20:18

Rodiče mladé matky, která byla v noci při střeleckém útoku v Ofře kriticky zraněná, pro Arutz Shevu promluvili o útoku, který zanechal jejich zetě zraněného a jejich dceru a novorozeného vnuka bojující o život.

„Je to jako nejhorší noční můra,“ řekla matka Shiry Ish-Ranové. „Vždy jsme byli na druhé straně a slyšeli o teroristických útocích, které se děly jiným.“

„Byl to normální večer, pracovala jsem doma. Můj manžel přišel a řekl, že došlo k teroristickému útoku a že musíme jet ihned do nemocnice. Jen jsem si vzala telefon a svůj Siddur (modlitební knížku) a vyběhli jsme z domu.“

„Jeli jsme po silnici a můj manžel mi řekl, že Amichai, náš zeť, volal, že je v sanitce a že došlo k střelbě – ani jsme nevěděli, že došlo ke střelbě “ dodala.

„Dostali jsme se do nemocnice a bylo nám řečeno, že naše dcera je v kritickém stavu, byla střelena dolů do břicha a budou muset dělat C-sekci a vyjmout dítě. Byla těhotná jen 30 týdnů. Řekli nám, že je samozřejmě nejdůležitější zachránit ji, s tím jsme souhlasili.

„Byli jsme vzhůru celou noc a odříkávali Žalm za Žalmem a dalším Žalmem. Byla tu naprosto vypjatá atmosféra. Uprostřed toho se vynořili a řekli nám, že došlo k velkému pokroku. Potom vyšli ven a řekli, že je nějaký problém, museli jsme čekat asi hodinu a půl, abychom zjistili, že to (dcera) zvládne.

„Zůstáváme a modlíme se za její zotavení a zotavení dítěte – to potřebuje hodně modliteb,“ řekla. „Dítě je v ohrožení.“

10.12.2018 21:37 Daniel Žingor165Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova