Praha Jeruzalém

Americký viceprezident Mikes Pence se obrátil na Národní konferenci izraelsko americké rady v Miami.

Autor: Yoni Kempinski, Miami, 30.11.2018 20:26

Americký viceprezident Mike Pence se v pátek obrátil na Národní konferenci izraelsko americké rady (IAC), která se konala v Miami.

Byl představen Sheldonem a Dr. Miriam Adelsonovými, kteří zdůraznili, že Pence „brání Izrael na všech frontách – vystupuje proti íránské jaderné dohodě, antisemitismu a angažoval se významně v úsilí USA uznat Jeruzalém věčným hlavním městem Izraele.

Pence získal uznání od proizraelských členů Trumpovy, včetně velvyslance USA v Izraeli Davida Friedmana, poradce a zetě D. Trumpa Jareda Kushnera a velvyslankyně USA v OSN Nikki Haleyové.

„Toto je administrativa, která stojí za Izraelem!“ Prohlásil.

„Dnes je mi ctí říct: I kdyby neměl svět vědět nic jiného, ať ví toto: Amerika stojí za Izraelem! Stojíme za Izraelem, protože věříme ve vítězství pravdy nad lží, dobra nad zlem a svobody nad tyranií. Podpora židovského státu není stranickou záležitostí. Je to americká záležitost. „

„Je to výsada sloužit s člověkem, který naše spojenectví s Izraelem učinil silnějším než kdy předtím: prezidentem Donaldem Trumpem. Prezident Trump je muž, který drží své slovo a je mužem činu. Dnes je americká podpora Izraeli větší než kdykoli dřív,“ řekl Pence.

„Prezident Trump zajistil, že Palestinská samospráva nedostane ani desetník americké podpory, dokud nezastaví financování těch, kdo útočí na izraelské občany. Zákon Taylor Force je zákonem naší země.“

„ISIS je na útěku, jeho kalifát se rozpadl a brzy vymažeme ISIS povrchu zemského,“ pokračoval a také poznamenal, že Trump přistoupil k akci, když za USA odstoupil od „katastrofální íránské jaderné dohody“ a obnovil až do poslední sankce, které zrušila předchozí administrativa.

Trump také podnikl kroky proti antisemitismu, poznamenal Pence mimo jiné tím, že se odstoupil z Rady OSN pro lidská práva.

„BDS je celé špatně a nemá žádné místo ve svobodném podnikání Spojených států amerických!“ řekl viceprezident v návaznosti na Airbnb bojkot izraelských společeností v Judsku a Samaří.

Trumpův tým tvrdě pracuje na mírovém plánu, řekl viceprezident. Uznal, že mírový plán bude vyžadovat kompromisy: „Spojené státy americké nikdy nepůjdou do kompromisu s bezpečností židovského státu Izrael!“

Vyzval k okamžitému ukončení raketových útoků Hamasu na jižní Izrael a poznamenal, že Hamas není ničím jiným než pěšákem íránského režimu.

Pence zdůraznil, že americké sankce vůči Íránu jsou silnější než kdykoli dřív a dodal: „Spojené státy nikdy nedovolí, aby Írán získal jadernou zbraň.“

Nejlepším příkladem Trumpovy lásky k židovskému lidu byla jeho reakce na masakr na synagogu Strom života v Pittsburghu, řekl Pence, který popisoval útok jako „nejen kriminální, ale jako čiré zlo.“

„Tento antisemitský útok byl útokem nejen na židovskou komunitu. Byl to útok na všechny v Americe. A my držíme spolu. V Americe neexistuje místo pro antisemitismus a násilí a budeme jej konfrontovat a odsuzovat všude, kde vystrčí svou odpornou hlavu,“ dodal.

„Jsem přesvědčen, že přátelství mezi Spojenými státy a Izraelem poroste a bude vzkvétat víc než kdykoli dřív,“ pokračoval Pence, než recitoval požehnání Shehechayanu a přál židovskému lidu šťastnou Chanuku.

„Bůh vám žehnej, nechť Bůh žehná Izraeli a požehná Spojeným státům Ameriky,“ uzavřel.

(Severoamerická kancelář Arutz Shevovy vás informuje až do začátku Šabatu v New Yorku. Čas zveřejněný ve všech článcích Arutz Shevy je však izraelský čas.)

30.11.2018 21:02 Daniel Žingor135Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova