Praha Jeruzalém

Prezident České republiky Miloš Zaman a jeho manželka Ivana poobědvali v rezidenci premiéra v Jeruzalémě.

Autor: Nitzan Kedar, 27.11.2018 17:55

Předseda vlády Benjamin Netanjahu a jeho manželka Sara hostili prezidenta ČR Miloše Zamana a jeho manželku Ivanou Zemanovou v rezidenci předsedy vlády v Jeruzalémě.

Prezident České republiky a jeho manželka podepsali oficiální knihu hostů. Během oběda Netanjahu uvítal příjezd českého prezidenta do Izraele.

Tito dva budou otevírat Český dům v Jeruzalémě, kde budou zástupci české vlády jako předstupeň toho, než bude jejich velvyslanectví přesunuto do hlavního města.

„Je to skvělá příležitost uvítat v našem domě prezidenta a první dámu, Miloše a Ivanu. Je to úžasné přátelství. Včera jste ho silně podpořil,“ řekl Netanjahu a připomněl tak Zemanův projev na plenárním zasedání v Knessetu. „Odtud jdeme k ustavení Českého domu, jehož zřízení je dalším důležitým krokem na cestě, jak jste řekl včera ve svém projevu.“

„Od návštěvy Tomáše Masaryka před téměř stoletím zde nebyl takový výraz sympatií, empatie a přátelství. Odtud se můžeme zvednout a jít dál. Stojíme na ramenou velikánů – na ramenou Herzla a Masaryka.“

„Říkáme „Příští rok v Jeruzalémě“, příští rok doufáme, že se setkáme u ambasády v Jeruzalémě. Ale v příštím roce také budeme mít mezivládní konzultační setkání v Praze,“ dodal předseda vlády.

27.11.2018 20:19 Daniel Žingor166Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova