Praha Jeruzalém

Izraelská armáda vyhlásila, že zdemoluje dům arabského teroristy, který v obchodním centru v Gush Etzionu zavraždil nožem amerického Izraelce.

Autor: David Rosenberg, 27.11.18 08:15

Izraelské bezpečnostní síly zničí dům arabského teroristy, který v září v obchodním centru jižně od Jeruzaléma zavraždil americko-izraelského muže, oznámila v noci na dnešek IDF.

V úterý brzy ráno IDF uvedla, že dům Khalila Jabarina bude zničen v reakci na Jabarinovo vraždění 45letého otce čtyř dětí Ariho Fulda.

Americký přistěhovalec, žil v městečku Gush Etzion v okrsku Efrata. Fuld byl pro-izraelský aktivista a člen týmu rychlého nasazení Efraty.

Jabarin 16. září u obchodního centra v Gush Etzionu bodl Fulda do zád a smrtelně ho tak poranil.

Navzdory svým zraněním se Fuldovi podařilo vytáhnout svou vlastní střelnou zbraň a teroristu postřelit, neutralizovat ho a zabránit tak Jabarinovi napadnout další oběti.

Jabarinova poranění nebyla vážná.

V úterý IDF uvedla, že Jabarinův dům v třetím patře třípodlažní budovy v městě Yatta ovládaném Palestinskou samosprávou bude zničen, zatímco zbývající část budovy zůstane nedotčená.

Rodina teroristů může až do příští neděle podat odvolání proti příkazu k demolici. Pokud bude původní odvolání zamítnuto, bude se rodina pravděpodobně odvolávat k Nejvyššímu soudu Izraele.

27.11.2018 09:28 Daniel Žingor174Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova