Praha Jeruzalém

Abel Fattah al-Sissi a Mahmúd Abbas se v sobotu setkali na poloostrově Sinaj, aby diskutovali o způsobech, jak posunout rozhovory mezi Hamasem a Izraelem.

Autor: David Isaac, World Israel News

Egyptský prezident Abel Fattah al-Sissi se v sobotu v Sharm al-Sheikhu na poloostrově Sinaj setkal s prezidentem palestinské samosprávy Mahmoudem Abbasem. Diskutovali o způsobech, jak posunout Egyptem zprostředkovávané rozhovory mezi Hamasem a Izraelem.

Oba se setkali na místě, kde Al-Sissi otevíral Světové fórum mládeže. Tisk, který podporuje Mahmouda Abbase, ohledně těchto rozhovorů mlčí, informoval Israel Hayom. Jiná arabská média uvedla, že tato dvojice jednala jak o dosažení příměří mezi Hamasem a Izraelem, tak i o usmíření mezi Hamásem Palestinskou samosprávou.

Izrael Hayom uvádí, že člen strany Likud Sharren Haskel řekl: „Pokusy o uspořádání v Gaze nejsou o vztahu k Izraeli, ale o pokusu arabských států překlenout rozdíly mezi Hamasem a Palestinskou samosprávou. Nepokoje na hranicích začaly v důsledku bojů mezi sílami Hamasu a PA a v důsledku Abbasovy touhy podnítit celou oblast proti Izraeli.“

04.11.2018 04:05 Daniel Žingor150Zdroj: World Israel News

Klíčová slova