Praha Jeruzalém

V reakci na 30 raket vypálených na Izrael zaútočila IDF navíce než 80 teroristických cílů v Gaze, řekl mluvčí armády v sobotu brzy ráno.

Od: TPS

V sobotu IDF uvedla, že její stíhací letouny, útočné helikoptéry a drony zaútočily na určené cíle včetně dvou moderních zařízení na výrobu zbraní v oblasti al-Attara a Netzarim; pěti vojenských zařízení v Khan Younes, Dir al-Balah, Tel Za’atar a Jabliyah; tréninkového centra v Rafahu, teroristického tunelu v Khan Younes a protiletadlového pozorovacího stanoviště v Beit Lahiya.

Raketové útoky měly začít v pátek kolem desáté večer a to palbou proti městům Sderot a Sha’ar Ha’Negev. Nejsou hlášení žádní zranění. Několik lidí bylo hospitalizováno kvůli šoku.

Hamas a Islámský džihád vydali prohlášení, že palbou bude odplaceno za palbu a krví za krev. Raketový útok přišel den po tom, kdy bylo během týdenních násilných demonstrací podél hranice s Gazou zabito pět Palestinců.

Útočné vrtulníky a drony IDF udeřily na tři cíle Hamasu po tom, kdy byly vhozeny zápalné bomby a granáty na izraelské síly podél hranice.

Ve svém prohlášení v sobotu ráno IDF uvedla, že raketový útok z Gazy byl realizován „v prostředí, podporující teror, který je řízen teroristickou organizací Hamas“.

V prohlášení dodává, že IDF považuje Hamas za „zodpovědný za všechny události v pásmu Gazy a pocházející z Gazy“ a že Hamás „zaplatí za všechny teroristické činy proti izraelským občanům.“

27.10.2018 19:48 Daniel Žingor167Zdroj: World Israel News

Klíčová slova