Praha Jeruzalém

Hamas chválí teroristický útok, který vyústil v zavraždění dvou a zranění třetího Izraelce a říká, že toto donutí Izrael „platit vysokou cenu“.

Od: Jack Gold, World Israel News

Palestinské teroristické organizace v neděli přivítaly smrtící útok v průmyslové zóně Barkan v Samaří a chváli teroristu, který zastřelil dva Izraelce a vážně zranil třetí ženu.

Hamás chválí vraždu, kterou uskutečnila „palestinská mládež“, která zabila dva „osadníky“.

„Oceňujeme tuto hrdinskou operaci a potvrzujeme, že jde o přirozenou odezvu na zločiny izraelské okupace na úkor palestinského národa,“ uvedla teroristická skupina ve svém prohlášení s odkazem na „osadníky, kteří útočí na mešitu Al-Aqsa“, pokusy „okupačních orgánů“ zničit nelegální základnu Khan al-Ahmara a „každodenní vpády na Západní břeh“ jako ospravedlnění útoku.

Hamas zdůraznil, že „možnost odporu a intifády je naší volbou odvrátit tuto izraelskou agresi tím, že je donutíme platit vysokou cenu za probíhající zločiny proti našemu lidu“.

Daoud Shehab, mluvčí teroristické skupiny Islámský džihád, popsal střelný útok podobně jako odpor vůči „izraelským válečným zločinům v Gaze, v Jeruzalémě, v beduínské vesnici Chán al-Ahmar a škodě, kterou Izrael způsobil v mešitě al-Aqsa.“

„Vyzýváme naše lidi, aby se postavili proti terorismu osadníků, dokud se od nich Západní břeh neosvobodí,“ dodal.

Terorista, údajně 23letý účetní z palestinské vesnice poblíž Tulkaremu, utekl ozbrojen automatickou zbraní. Izraelské bezpečnostní síly po něm pátrají a popisují ho jako ozbrojeného a nebezpečného.

08.10.2018 19:36 Daniel Žingor155Zdroj: World Israel News