Praha Jeruzalém
https://youtu.be/qKUPVoA7z9M

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že má důkazy o tom, že zpráva IDF ohledně ruského leteckého neštěstí „zkresluje“ realitu týkající se incidentu a viny Izraele.

Ruská zpravodajská agentura TASS tvrdí, že má údaje, které dokazují odpovědnost izraelských vzdušných sil za sestřelení ruského letadla minulý týden a následnou smrt 15 vojáků.

Mluvčí Ministerstva obrany Igor Konashenkov v pondělí prohlásil, že ministerstvo „vzalo na vědomí určité připomínky, které se snažily zkreslit obraz incidentu a důkladně prozkoumaly zprávu IDF“, uvedl TASS s odkazem na tvrzení izraelské armády, že izraelské stíhačky v době incidentu již byly mimo území Sýrie.

„Dnes poskytneme ruskému ministerstvu obrany dodatečné údaje, které sledují izraelská letadla a raketový systém S-200 doslova sekundou za sekundu. Tyto údaje byly převzaty z radarů velitelského a řídícího stanoviště raketového systému S-400 nasazeného na letecké základně Hmeymim, „uvedl Konashenkov.

Novinář New York Times Ivan Nechepurenko v rozhovoru pro i24 News uvedl, že Moskva „velmi neochotně přiznává, že její vlastní raketa, ruská raketa … v zásadě sestřelila vlastní letadlo“ – viz video výše.

V úterý při nástupu na palubu letadla z Tel Avivu do New Yorku předseda vlády Benjamin Netanjahu uvedl, že Izrael bude pokračovat v operacích v Sýrii proti íránským základnám v zemi a že bude udržovat koordinaci bezpečnosti IDF s ruskou armádou.

25.09.2018 16:35 Daniel Žingor138Zdroj: World Israel News

Klíčová slova