Praha Jeruzalém

IDF je připravena zahájit v říjnu program, který vyšle zdravotní sestry spolu s lékaři za nepřátelské linie.

Od: World Israel News

Jerusalem Post  informuje, že se izraelská armáda tento podzim chystá spustit pilotní program, kdy se k lékařům a záchranářům na frontové linii mají připojit i zdravotní sestry.

Tento program bude financovaný izraelským ministerstvem zdravotnictví společně s IDF. Studijní příprava bude trvat tři roky a po ní budou sestry umístěny na frontovou linii s tím, že mohou být vyzvány, aby poskytly péči za nepřátelskými liniemi.

Podle vysokého důstojníka v oddělení technologií a logistiky IDF, kterého JP cituje, program umožní lékařům věnovat svůj čas a úsilí život zachraňujícím úkonům namísto toho, aby řešili základní úkoly, jako je monitorování vitálních funkcí, zavádění kapaček a péče o rány.

IDF také pracuje na zlepšení lékařských evakuačních postupů, které armáda doufá, mají snížit úmrtnost tam, kde je to možné.

Při ztrátě krve dochází k úmrtí 83% vojáků, pokud nejsou evakuováni do jedné hodiny po zranění. Proto je potřeba během válečné situace dosáhnout pokroku v těchto evakuačních procedurách.

Jedním z kroků, které IDF podniká pro řešení tohoto problému, je nová iniciativa k přižazení dvou obrněných bojových vozidel ke každému praporu určených k evakuaci a doprovodu zraněných vojáků na izraelské území k okamžité intenzivní lékařské péči.

Další záchranná opatření, od kterých si IDF slibuje zlepšení vyhlídek zraněných vojáků, zahrnují suchou plazmu, do níž může být přidána voda, aby se vytvořila krev potřebná pro transfúze na bitevním poli a drony využívané za nepřátelskou linií k plánování přesunů a evakuací.

27.08.2018 15:51 Daniel Žingor169Zdroj: World Israel News

Klíčová slova