Praha Jeruzalém

Jeruzalémský mufti ve fatwě řekl, že „každý, kdo prodá svou zemi nepřátelům nebo za ni přijme náhradu, páchá hřích.“

Od: World Israel News 

Muslimský náboženský vůdce Jeruzaléma vydal dekret zakazující prodej majetku Židům nebo „nepřátelům“, na které se odkazoval.

Palestinský mufti Jeruzaléma Šejk Muhammad Husajn v úterý vydal fatwu, islámský náboženský dekret, který zakazuje muslimům „usnadnit přemístění vlastnictví jakékoliv části Jeruzaléma nebo země Palestiny na nepřátele,“ informoval Jerusalem Post.

Fatwa, podle palestinských zdrojů citovaných ve zprávě, přišla v reakci na návrh izraelského zákona, který ulehčuje koupi půdy Židy v „oblasti C“ Judeje a Samaří, která, jak určily dohody z Osla, je pod plnou izraelskou svrchovaností.

Fatwa ustanovila, že „země Palestiny“ je Waqf, podle islámského práva absolutní náboženský majetek, který nemůže být žádným způsobem prodán nemuslimům.

„Každý, kdo prodá svou zemi nepřátelům nebo za ni přijme náhradu, páchá hřích,“ řekl Husajn ve své fatwě.

Také varoval, že každý, kdo poruší tuto fatwu, bude považován za nevěřícího, odpadlíka a zrádce Boha, islámu a své vlasti, uvádí zpráva.

Fatwa dále požaduje, aby muslimové bojkotovali každého, kdo poruší její rozhodnutí, a proto by měli odmítnout obchodovat s těmito osobami, vzít si je, jít jim na pohřeb nebo je pohřbít na muslimských hřbitovech.

Palestinská legislativa také zakazuje Palestincům, aby prodali půdu „jakékoli izraelské fyzické nebo právnické osobě, osobě žijící v Izraeli nebo jednající jejím jménem.“

Prodej pozemků Izraelcům je považován za zradu Palestinců, protože údajně ohrožuje založení jejich budoucího státu.

Palestinci, kteří prodají zemi Izraelcům, mohou být odsouzeni k smrti.

11.07.2018 14:40 Daniel Žingor235Zdroj: World Israel News

Klíčová slova