Praha Jeruzalém

Saúdská televize je kritizována za odvysílání dokumentu považovaného za pro-izraelský.

Od: World Israel News

Saudská televizní stanice se dostala pod tlak Palestinců poté, co její vysílání o židovském státu bylo vnímáno za pro-izraelské.

Al-Arabija nedávno odvysílala dvoudílný dokument o založení státu Izrael a to jak z pohledu arabské, tak i izraelské perspektivy. Bylo deklarováno, že dokument je bez „ideologie nebo partizánství“, tak ho popisovaly i sociální sítě.

Palestinské Anti-normalizační centrum odsoudilo Al-Arabiyu „nejsilněji možným způsobem“, odsoudilo film jako „mediální Nakbu“ a obvinilo ho, že „překračuje historická fakta a objektivní pravdy“.

Nakba (katastrofa) je termín, kterým Palestinci označují vznik židovského státu.

Saúdská Arábie a Izrael nemají formální diplomatické vztahy, objevily se ale zprávy o tajných schůzkách mezi izraelskými a saúdskými představiteli.

Centrum upozornilo, že tento poslední incident byl „dalším článkem v normalizační sérii zaměřené na šíření padělané verze zřízení sionistické entity“.

„Historie palestinského příběhu je jasná jako denní světlo. Ani televizní stanice Al-Arabiya, ani žádná jiná strana nemůže uspět ve falšování historie, „uvedlo centrum.

10.07.2018 14:56 Daniel Žingor156Zdroj: World Israel News

Klíčová slova