Praha Jeruzalém

„Cítím, že to bodnutí nepatřilo mně osobně. Bylo proti všemu lidu Izraele … Modlete se, “ řekla Shuva Malka oběť teroru.

Od: World Israel News

Shuva Malka, osmnáctiletá studentka střední školy, která byla minulé pondělí v Afule kriticky zraněná palestinským teroristou při jeho útoku nožem, poděkovala izraelským bezpečnostním silám a lékařským týmům za záchranu svého života a vyzvala židovský národ, aby se za ni modlil.

„Děkuji Pánu světa, který skutečně udělal ohromný zázrak,“ uvedla v neděli z postele ve zdravotnickém centru HaEmek v Afule, informovaly izraelské Ynet news.

„Žádná vteřina, ve které jsem díky Bohu živá a silná není samozřejmostí,“ řekla Malka.

Nacházela se v kritickém stavu, ale její situace se náhle zlepšila.

Profesor Doron Kopelman, ředitel chirurgického týmu v nemocnici HaEmek, uvedl, že pacientka „se zotavuje z velmi vážného pobodání a její život byl kriticky ohrožený. Zůstane s námi ještě několik dní a doufám, že se bude moci postupně vrátit do normálního života. „

20-ti letý terorista Nur Shinawi z Jeninu byl zatčen krátce po útoku. Nazaretský soudní soud v pondělí prodloužil jeho vazbu o týden.

“ Cítím, že toto bodnutí nepatřilo mně osobně. Bylo proti všemu lidu Izraele. Je to připomínka, že musíme jít kupředu, dostat se z toho, pracovat ještě usilovněji a zrychlit. Modlete se,“ prosila. „Národ Izraele je silný, máme obrovskou sílu a to je to, co mě skutečně zmocňuje.“

18.06.2018 08:27 Daniel Žingor255Zdroj: World Israel News

Klíčová slova