Praha Jeruzalém

Čtyři palestinští teroristé byli v Gaze zabiti při předčasném výbuchu trhavin připravených k teroristickým útokům, při jejich převozu.

Od: World Israel News

Čtyři palestinští teroristé byli v sobotu v Gaze zabiti, když vozidlo, na kterém jeli, explodovalo, což zjevně souviselo s jejich teroristickou činností, trhaviny předčasně vybuchly.

Organizace Islámský džihád uvedla, že čtyři její členové byli zabiti při „pracovní nehodě“ v pásmu Gazy podél hranice s Izraelem.

Výbuch zničil třínápravové vozidlo v blízkosti jednoho z protestních táborů, které Palestinci v posledních týdnech zřídili podél hranice mezi Gazou a Izraelem.

Islámský džihád připustil, že všichni čtyři byli zabiti „během příprav“ bez bližšího upřesnění, což znamená, že se připravovali na útok proti Izraeli.

IDF uvedla, že neví o žádné své činnosti v oblasti výbuchu. Rovněž opakovaně varovala, že násilné nepokoje na hranicích jsou používány jako maskování teroristických útoků.

Tento incident přichází den po dalším masovém shromáždění podél pohraniční oblasti, kde tisícové davy Palestinců pálily izraelské vlajky a pneumatiky a protestovaly proti Izraeli.

Stalo se to také v průběhu každodenního násilí na hranicích mezi Izraelem a Gazy, které je řízeno Hamasem, islámskou teroristickou skupinou, která dnes spravuje pásmo Gazy a vyzývá ke zničení Izraele.

Hamas uspořádal řadu protestů na hranici pod vlajkou „pochodu návratu“, o němž teroristická skupina tvrdí, že bude pokračovat až do 15. května, tedy 70. výročí vzniku státu Izrael, které Palestinci označují jako Den Nakba, což znamená Den Katastrofy.

Za dva týdny střetů na hranicích v pásmu Gazy bylo zabito přibližně 30 Palestinců, z nichž byla většina teroristů.

15.04.2018 11:58 Daniel Žingor441Zdroj: World Israel News

Klíčová slova