Praha Jeruzalém

Společnost Air India zahájila přímý let z New Delhi do Tel Avivu, což je krok, který přidá k rozkvétajícímu průmyslu cestovního ruchu zaměřenému na Indy v Izraeli.

Společnost Air India zahájila ve čtvrtek přímý let z New Delhi do Tel Avivu. Tato trasa povede nad saúdskoarabským vzdušným prostorem, což výrazně zkracuje čas letu oproti původní trase, která ho oblétává a kterou Izrael a El-Al v současné době používá.

Trasa byla zahájena v návaznosti na marketingové úsilí izraelského ministerstva cestovního ruchu, které zahrnovalo grant na uvedení nové trasy na trh, otevření izraelské vládní turistické kanceláře v Indii a kampaně, které dohromady vedly ke stabilnímu nárůstu počtu turistů z Indie.

V roce 2018 vzrostla vzestupná dynamika cestovního ruchu z Indie s 33% nárůstem oproti stejnému období loňského roku a 54% nárůstem ve srovnání s rokem 2016.

V roce 2016 se generální ředitel ministerstva cestovního ruchu setkal v Indii s generálním ředitelem společnosti Air India, národním dopravcem této země, a představil mu obchodní potenciál, který je spojen s otevřením přímé cesty do Izraele.

Dnes se tento potenciál realizuje s 47% nárůstem počtu turistů z Indie v roce 2017 oproti roku 2015.

Když izraelské ministerstvo cestovního ruchu zjistilo potenciál z příchozího cestovního ruchu z Indie, zvýšilo svůj marketingový rozpočet v Indii a před čtyřmi lety otevřelo turistickou kancelář v Bombaji, aby podpořilo Izrael jako turistickou destinaci.

Průzkum cestovního ruchu ministerstva cestovního ruchu ukazuje, že indický turista stráví v Izraeli v průměru 6,2 nocí za cca 1 066 dolarů.

S více než padesáti miliony Indů, kteří mají pasy, pracuje ministerstvo na tom, aby během několika příštích let přivedlo 80 000 až 100 000 turistů z Indie.

Cestovní ruch z Indie je nejrychleji rostoucím trhem světa s výrazným turistickým potenciálem. Dnes je Indie druhou největší zdrojovou zemí na Dálném východě pro příchozí cestovní ruch do Izraele hned po Číně. Existuje asi 300 milionů Indů střední třídy a asi 34% Indů upřednostňuje útratu svých volných peněz za cestování a dovolenou.

„Jsem rád, že veliké úsilí, které jsme vynaložili spolu s Air India během posledních dvou let, přináší své ovoce a přímá cesta z New Delhi do Izraele byla otevřena,“ uvedl ministr cestovního ruchu Yariv Levine. „Nová linka přispěje ke zvýšení cestovního ruchu z Indie, který se vyznačuje výrazným vzestupem. Otevření této trasy je součástí naší marketingové revoluce, kterou jsem na ministerstvu prosadil a která přinesla rekordní počet příchozích turistů do Izraele. „

22.03.2018 12:02 Daniel Žingor168Zdroj: World Israel News

Klíčová slova