Praha Jeruzalém

Izraelský hlavní rabi říká, že teď již není potřeba veřejné modlitby za déšť, ale lidé se i nadále mohou osobně modlit za vlhkou zimu.

Autor: Margot Dudkevitch, World Israel News

Hlavní rabín David Lau vyzval, že už nemusí probíhat veřejné modlitby za déšť – to už není zapotřebí.

Tato výzva z neděle přišla jen týden poté, co se u Západní zdi shromáždily tisíce židovských modlitebníků, kteří přišli na žádost Laua, aby se modlili za déšť, protože se obával, suché zimy.

Izraelský hlavní rabín však poznamenal, že zatímco už nemusí probíhat veřejné modlitby za déšť, jednotlivci mohou pokračovat, pokud budou vidět tuto potřebu. „Byli jsme požehnáni a brány nebeské byly otevřeny, takže můžeme přejít od veřejné modlitby k osobní.“ cituje World Israel News rabiho Laua.

V posledních týdnech země zaznamenala obrat v počasí, pršelo napříč celým Izraelem a potřebné zásoby vody byly doplněny.

Ministr zemědělství Uri Ariel tipuje, že sjednocení na modlitbě přineslo déšť. „Nikdo skutečně neví, o co se to tady děje …. Je to díky všem našim modlitbám – u Západní zdi, v synagogách nebo na jiných místech, vyslovených nahlas nebo řečených v skrytu, s kipou nebo bez ní.“ citovala Ariela Ynetnews.com.

01.02.2018 09:50 Daniel Žingor451Zdroj: World Israel News

Klíčová slova