Praha Jeruzalém

Bývalý ředitel CIA, generál David Petraeus, který je v Tel Avivu pro společnost Cybertech 2018, prohlásil, že spolupráce mezi USA a Izraelem dosahuje nových rozměrů.

Autor: Steve Leibowitz, World Israel News

Účast bývalého generálního ředitele CIA (Ret.) Davida H. Petraeuse v panelové diskusi byla vrcholem konference tohoto týdne na konferenci Cybertech 2018 v Tel Avivu.

Petraeus nazval Izrael kybernetickou velmocí.

„Důvod přítomnosti mnoha investorů v Izraeli, včetně mé vlastní, je získat nejnovější zprávy z první ruky. Izrael není jen národ nových začátků a příležitostí (startup nation). Je to vznešený národ kvůli impozantním základům, které zde položily předchozí generace vybudováním průmyslu. Země, které mají dobré kybernetické schopnosti, mohou značně překonat svou velikost a překročit svá omezení. Izrael je malou zemí ve všech ohledech, ale je to kybernetická velmoc. Partnerství mezi Spojenými státy a Izraelem nám umožnilo spolupracovat spolu proti společným hrozbám. Naše spolupráce znovu a opakovaně dosahuje nových vrcholů.“ poznamenal Petraeus.

Při panelové diskusi s Petraeusem, brigádní generál Nadav Zafrir, spoluzakladatel a generální ředitel týmu 8 a bývalý velitel jednotky 8200, prohlásil ke shromážděným: „Hrozba se stala mnohem aktuálnější. Jedním z důvodů je, že svět se stává mnohem propojenější a zvyšuje se schopnost hackerů. Abychom nalezli řešení, musíme propojit pozadí organizací, jako je IDF s nápadem útočníka. Musíme myslet jako hacker. Musíme předvídat další krizi, která nastane, když bude pro nepřítele dostupná nová technologie.“.

Petraeus hovořil o svém znepokojení nad extremisty, kteří nepracují pro žádný stát, kteří mají schopnost např. shodit elektrickou infrastrukturu celé země. Podle Petraeuse není kritickou záležitostí nutně krádež a zneužití dat, ale jejich změna a dovednost způsobit, že se něco „zdá být skutečné“. Uvedl jako příklad „to, co Rusko udělalo, aby podvedlo Spojené státy“.

Pokud jde o náš region, Petraeus řekl: „Hizballáh je docela sofistikovaný jak v práci jeho lidí, tak i robotickými útoky.“.

Podle Petraeuse: „Technologický rozvoj překonává naši strategickou představivost. Je to obrovská výzva a musíme být dostatečně rychlí, abychom drželi krok s rychlými změnami v povaze hrozeb. „.

Tisíce hostů a stovky zástupců firem z 80 zemí se tento týden procházelo na výstavě Cybertech 2018 v Tel Avivu. Kyber ​​technologie i kybernetická bezpečnost byly vystaveny a přilákaly desítky potenciálně rizikových návštěvníků z celého světa.

Izrael je světovým lídrem v kybernetické technologii a zde řada izraelských společností, ale také státní orgány včetně izraelské policie, Mossadu, izraelského národního ředitelství pro kybernetickou bezpečnost, izraelské bezpečnostní agentury (Shabak) a Izraelského úřadu pro inovace.

Organizátoři říkají, že společnost Cybertech je největší a nejdůležitější počítačová událost na světě mimo USA, která spojuje investory, podnikatele a firmy z kybernetického světa. Cílem je spojit hráče v kybernetické komunitě, mezi něž patří generální ředitelé průmyslu, vládní úředníci, odborníci, bezpečnostní lidé, hackeři, startup společnosti, vedoucí korporací, velvyslanci a další zainteresované strany.

31.01.2018 09:42 Daniel Žingor578Zdroj: World Israel News