Praha Jeruzalém

Izraelská zpravodajská zpráva naznačuje, že USA a Izrael podepsaly tajnou dohodu, která by čelila rostoucím hrozbám Islámské republiky.

Od: World Israel News

Spojené státy a Izrael podepsaly společné memorandum o porozumění (MOU), které se zabývá íránskou jadernou hrozbou, uvedla ve čtvrtek 28.12.2017 zpráva Channel 10 News.

Tajná dohoda byla údajně podepsána 12. prosince v Bílém domě po rozhovorech s vedoucím představitelem izraelské Rady pro národní bezpečnost Meírem Ben-Shabatem a poradcem pro národní bezpečnost H.R. McMastera. Předcházely mu prý hluboké rozhovory mezi úředníky obrany, zpravodajskými službami a odborníky z obou stran.

Podle zprávy je dohoda založena na postojích, které uvedl prezident Donald Trump 13. října, když oznámil, zpochybnění jaderné dohody s Íránem.

„Nemůžeme a neudělíme stvrzení této dohodě,“ řekl Trump. „Nebudeme pokračovat cestou, jejímž předvídatelným závěrem je více násilí, více teroru a velmi reálné hrozby iránského jaderného násilí.“

Írán je „předním světovým sponzorem terorismu“, uvedl Trump a uvedl, že „dvěma oblíbenými chorály režimu jsou“ Smrt Americe “ a „Smrt Izraeli „.

Na úvodním zasedání Knessetu tohoto měsíce předseda vlády Benjamin Netanjahu pochválil amerického vůdce za zpochybnění této dohody.

29.12.2017 12:06 Daniel Žingor574Zdroj: World Israel News